Методи активізації навчально-пізнавальної діяльності


Слайд 6. Зупинка «Казкова»



Сторінка26/29
Дата конвертації25.03.2020
Розмір3,94 Mb.
1   ...   21   22   23   24   25   26   27   28   29
Слайд 6. Зупинка «Казкова».

Наступна зупинка «Казкова». Ви любите казки? З якої казки цей фрагмент? (Колобок)

Слайд 7. Допоможіть колобку.

Щоб допомогти Колобку ви повинні виконати слідуючі завдання «Хто швидше?!»:

Слайд 8. «Хто швидше?»

Вправа 530 (а,б)

а) 132:12 < 504:36; б) 497:7 = 568:8.

11 < 14 71 = 71
Вправа 547(а) Вправа 548(а)

а) (35 + 51 : 17) ∙ 12  49 = 407 а) 98  45 : (37  280 : 10) = 93

51 : 17 = 3 280 : 10 = 28

35 + 3 = 38 37  28 = 9

38 ∙ 12 = 456 45 : 9 = 5

456 – 49 = 407 98  5 = 93



Слайд 9. Зупинка «Ігрова» Результат «1»

Слайд 10. Гра «Доміно».

Ділимось на три команди.


500

10




50

2




25

5




5

5


Слайд 11. Зупинка «Практична»


Слайд 12. Задача 555.

240 кг зерна для індиків вистачає на 12 днів, а для курей – на 24 дні. На скільки днів вистачить цього зерна для індиків і курей разом?

  1. 240:12=20(кг) зерна вистачає для індиків на 1 день;

  2. 240:24=10(кг) зерна вистачає для курей на 1 день;

  3. 20+10=30(кг) зерна вистачає для індиків і курей разом на 1 день;

  4. 240:30=8(днів)

Відповідь: зерна для індиків і курей вистачить на 8 днів.
Слайд 13. Задача 560.

П′ять тракторів за 7 год зорали 105 га землі. Скільки землі зоре один такий трактор за 6 год?



  1. 105:7=15(га) землі зорють 5 тракторів за 1 год;

  2. 15:5=3(га) землі зоре 1 трактор за 1 год;

  3. 3∙6=18(га)

Відповідь: один трактор за 6 год зоре 18 га поля.
Слайд 14. Задача 563.

З двох пунктів одночасно назустріч один одному виїхали два мотоциклісти. Швидкість одного з них дорівнює 56 км/год, а другого – на 13 км/год більша. Знайдіть відстань між пунктами, якщо через 4 год відстань між мотоциклістами була 15 км.

  1. 56+13=69(км/год) швидкість другого мотоцикліста;

  2. 56+69=125(км) відстань, на яку зближались мотоциклісти щогодини;

  3. 125∙4=500(км) відстань, на яку зблизились мотоциклісти за 4 год;

  4. 500+15=515(км)

Віповідь: відстань між пунктами 500 км.

Чи можливий інший розв′язок задачі? Подумаєте вдома.




Поділіться з Вашими друзьями:
1   ...   21   22   23   24   25   26   27   28   29


База даних захищена авторським правом ©pedagogi.org 2019
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка